Tahinli Patlıcan Yatağında Susamlı Bademli Tavuk

12:58



Bademli Susamlı Tavuk İçin

3 Parça Tavuk Göğsü
1 Büyük Soğan
1 Çay bardağı kabuksuz çiğ badem
2 Yemek Kaşığı Susam
3 Yemek kaşığı Tereyağ
Tuz
Kimyon
Karabiber

Tahinli Patlıcan İçin

5 adet Patlıcan
1 su bardağı eker süzme yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 küçük boy limon suyu
karabiber,tuz

Önce Patlıcanlar yıkanıp peçete ile kurutulduktan sonra folyo serili tepsiye alınıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında közlenir. Közlenen Patlıcanlar kabuklarından soyulup güzelce doğranır. İçine hemen limon suyu ilave edilir ve güzelce karıştırılır daha sonra 1 su bardağı süzme yoğurt ilave edilip üzerine sarımsaklar rendelenir ve tahinde eklendikten sonra tuz ve karabiber de kontrollü bir şekilde karışıma eklenir.

Ayrı bir tavaya tereyağ konulur ve soğanlar yarım ay şeklinde ince ince doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar kavrulur daha sonra badem eklenir ve biraz kavrulduktan sonra susamda eklenip güzelce kavrulur. Son olarak tavuğu ekleyip, Tavuklar piştikten sonra tuz ve baharatı da ekliyoruz

Servis ederken kayık bir tabağa önce patlıcanı koyup üzerine tavuğu koyuyoruz ve tencerede kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.

Afiyetle...
.


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images