Süzme Yoğurtlu Kabak Çorbası

13:30




Ramazan dolayısı ile yaz mevsimi de olsa insan oruç tutunca iftar da sıcak bir çorbayı arıyor. Özellikle eşimin eve gelmeden önceki sorusu hep ne yemek var değil de ne çorbası yaptın oluyor :) Bende 26 aylık bir kızımda olduğu için çorbalarımı yaparken hep besleyici özellikte olup sebze içermesini tercih ediyorum. Birde sürekli değişik çeşitte çorba yaparak her defasında onları şaşırtmayı çok seviyorum :) Gelelim tarifimize...

4 Adet Orta Boy Kabak
1 Büyük Boy Soğan
Yarım Su Bardağı Un
2,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt (Ben Eker Kullanıyorum)
6 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz,Karabiber
Üzeri için Doğranmış Dereotu

Öncelikle tencereye tereyağı koyup soğanları yemeklik doğradıktan sonra yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yıkayıp soyduğumuz kabakları küp küp doğrayıp pembeleşen soğanlar ile birlikte 3-4 dk pişiriyoruz. Yarım bardak unu tencereye ekleyip 4 dakika daha karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. 6 bardak sıcak suyu da ekleyip orta ateşte kabaklar pişinceye kadar pişiriyoruz. Kabaklar piştikten sonra blendır yardımıyla karışımı eziyoruz. Tuz ve Karabiberi de ekledikten sonra bir kaseye süzme yoğurdu alıp iyice çırptıktan sonra sıcak çorbadan 2 kepçe yoğurda ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Biraz daha kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabiliriz. Servis ederken üzerine dereotu koyabilirsiniz.

Afiyetle...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images