Yumurta Kapama

13:49



Malum Ramazan Ayındayız ve Oruç tutma süresi epey bir uzun. Sahur'un vazgeçilmez yiyeceklerinden yumurta hem doyurucu hemde besleyici ama bazen hep aynı yemekleri yemekten sıkılır insan.. Haşlanmış yumurta, omlet derken sizde yumurtayı farklı bir şekilde denemek isterseniz yumurta kapama tam size göre deneyin derim ;)

4 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuz

Öncelikle yumurtalarımız rafadan olana kadar haşlanır. Haşlanan yumurtalar soyulur ve ortadan ikiye bölünür. (Haşlama suyuna tuz koyarsanız kabuklarından daha rahat soyulacaktır.)

İlk olarak Tavamıza tereyağı koyup eritiyoruz. Kızan yağın içine beyaz tarafı üste kalacak şekilde yumurtaları diziyoruz. Kızarmaya başladıktan sonra beyaz tarafını da çevirip hafif kızartabilirsiniz. Son olarak yumurtaların beyaz tarafları üste kalacak şekilde üzerine baharatını serpiyoruz. Yağda baharat hafif kavrulduktan sonra tuzunu serpip ocağın altını kapatıyoruz. Sahurda ağır olaması adına biz yağından süzerek servis ettik.

Afiyetle...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images