Şehrimden Mekan Keşifleri - Limonlu Bahçe

12:15


Beyoğlu Galatasaray Lisesinin yanındaki sokaktan yokuş aşağı doğru inerken, Sol tarafınızda ki sevimli butikler dikkatinizi çekecek sağ tarafınızda ki değişik mekanları da görmezden gelemeyerek sonunda kırmızı tabelalı Limonlu Bahçe'nin bulunduğu apartmana ulşacaksınız. İşte gizem bu noktada başlayıp, İç ses ise bu noktada devreye giriyor...Abi nereye geldik ? Burda mı bahçe ? Yanınızda ki kişi ile garip bi bakışma eşliğinde alt kata inen merdivenleri emin ve yavaş adımlar ile indikten sonra, Sırada aşacağınız bir tünel var...Aynı bir film gibi, Tünelde ilerleyen gençlik karşılarında ki gizemli kapıyı aralar ve sonuç keşf-i mutluluk :)  Kısa yolculuğunuz sonunda mükemmel bir mekana çıkacaksınız. Buarsı beyoğlunun kalabalığından  5 dk içinde kurtulup kendiniz ve dostlarınızla baş başa kalabileceğiniz, saklı bir mekan. Keyfini çıkarın...

Limonlu Bahçenin İşletmecisi Murat Şeker; Çakallar ile Dans'ın yönetmenidir.Kendisi zamanında bu mekanın yer aldığı binada ki  eski bir film sütodyosuna gelip giderken, Limonlu Bahçenin bulunduğu yeri keşfetmiş ve burayı bizler için saklı bir bahçeye dönüştürmüştür. Mekan 2001 yılından beri faliyette olup, İsmini bahçesinde yer alan limon ağaçlarından almıştır. Yeni bir yeme içme sektörü olan " Chill Out Zone " 'u geceden günün diğer saatlerine uygulayan, Limonlu Bahçe de  güne isterseniz kahvaltı veya sabah kahvesi ile başlayabilir, öğle yemeği, dinlenme veya  güzel bir yemek eşliğinde günüzü güzelleştirebilirsiniz.

İlk keşfinizden sonra, Daha sonraki  gelişleriniz için gözünüze kestirdiğiniz yeri rezervasyon yaptırın derim, Böylelikle en sevdiğiniz yeri sağlama almış olursunuz çünkü arka taraftaki kapalı bölümde ki şömineli köşe veya salıncak hemen kapılabilir. Burada geçirdiğiniz zaman boyunca karşınıza 25 kedi ve 3 kaplumbağa çıkabilir :) Bizzat 1 kaplumbağ ile tanışma fırsatı yakaladık kendileri tam 150 yaşında yaşlı bir kamplumbağ :) Hava kararmaya başladığında ise masanıza bırakılan minik mumlar sayesinde ortamın havası iyice saracak.

Bu saklı bahçe Her gün sabah 9:00′dan akşam 02:00′ye kadar hizmet vermekte ve mekanda kahvaltıdan, içeceklere, tatlılardan, ana yemeklere kadar bir çok seçeneğiniz var. Bizim tercihimiz meşhur limonataları ve chicken fettucini oldu :) Gayet özverili ve leziz di :) Ayrıca Lezzet, hizmet ve çalışan personelin yaklaşımı için bizden tam 10 puan... Biz bu mekana 1,5 yaşında kızımız ile gittik ve ailecek güzel vakit geçirdik. Çoçuklu aileler için özellikle beyoğlu gibi bir yerde gidilebilecek önerebileceğimiz bir mekan. Mama sandalyesi mevcut, bahçe olduğu için çoçuğunuz rahatça etrafta dollanabilir... Bahçede ve iç alanlar da ısıtıcılar mevcut olup ayrıca sigara içilmeyen alanları da var. Girişte ki tahta panolara çıkarken tebeşir ile hatıra notu düşebilirsiniz :)

Fiyatların ortalamanın biraz üzerinde kaldığını söyleyebilirim. Fakat kesinlikle deyecektir. Meşhur Limonatası 9-12  TL, Kahvaltı fiyatı 26 TL ile 30 TL arasında değişiyor, ana yemekler 25 TL’den, Makarnalar  20 TL' den  başlıyor, Tatlılar ise; 12 TL ile 20 TL arasında değişiyor. Özel bir gün kutlamak için kesinlikle tercih edebilirsiniz. Kapıdan giriş bile emin olun etkileyecektir. Gidecek olanlara şimdiden Limon Bahçesin de mutlu  bir gün dilerim...Sevgiyle Kalın :)

Adres ve Telefon: Yeniçarşı caddesi no: 98 Galatasaray / İstanbul
Tel : 0 212 252 10 94
Web:  http://www.limonlubahce.com/

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images