Labneli Köz Biberli Çorba

17:54



3 adet salçalık kırmızı biber
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz (Damak tadınıza göre göz kararı )
Tercihe göre 1 çay kaşığı kırmızı biber
üzeri için kuru nane

Öncelikle biberler yıkanıp kağıt havlu ile kurulandıktan sonra folyo serili fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında közlenir. Fırından çıkarılan köz biberler soyulup çekirdeklerinden arınacak şekilde yıkanır ve küp küp doğranıp tencereye konulur. Tencerenn içine soğan ve sarımsaklarda parçalara bölünerek ilave edilir. Üzerine 5 bardak su  ve zeytnyağıda eklenip soğan va sarımsak iyice yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı un ile 3/4 su bardağı soğuk su çatalla iyice karıştırılır. soğanlar yuımuşadıktan sonra karışım önce blenderdan güzelce geçrilirilir. Tuz ve baharat eklendikten sonra biraz daha pişirilir ve sonra unlu karışıma 1 kepçe sıcak çorbadan ekleyip daha sonra karışımın tamamı tencereye karıştırarak yavaşça dökülür ve bir müddet daha karıştırarak pişirmeye devam edilir. Çorba koyulaşıp kıvam aldıktan sonra içine labne eklenir ve tekrar blendırdan geçirdikten sonra 2-3 dk daha ocakta kısık ateşte pişirilir. Servise hazır olan çorbanızı üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.

Afyet olsun...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images