Etli Alinazik Kebabı

12:28



4 orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı eker süzme yoğurt
500 gr kuzu eti (çok ufak sotelik )
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
Tuz


Yarım Çay bardağı Sıvı yağ
1,5 Çorba Kaşığı Domates-Biber karışık salça
Nane
Pul Biber

Pide
1 Çorba Kaşığı Tereyağ

Önce Patlıcanlar yıkanıp peçete ile kurutulduktan sonra  folyo serili tepsiye alınıp 170 derece ısıda fırında közlenir. 500 gr et yıkanıp süzülür ve teflon bir tencereye alınıp kapağı kapatılır ve orta ateşte buharda suyunu çekene kadar pişirilir. Közlenen Patlıcanlar sıcakken soyulur ve bıçakla küçük küçük kesilip çukur bir kaseye alınır daha sonra sarımsaklar temizlenip patlıcanların üzerine rendelenir. Son olarak süzme yoğurt, tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır. Suyunu çeken etlere göz kararı tuz ve 2 Çorba kaşığı tereyağı ekleyip biraz daha kısık ateşte biraz daha pişirilir.

Ayrı bir tavaya 1 Çorba kaşığı tereyağ alınıp doğranmış pideler tereyağı ile biraz çevrilir. Sos tenceresine yarım çay bardağı sıvı yağı koyup biraz ısındıktan sonra nane ve pul biber yakılır ve sonra salça eklenip kavrulur son olarak biraz tuz ekleyebilirsiniz.

Yemeğimizi Servise hazırlamak için kayık bir servis tabağının en altına pideleri yayıyoruz. Üzerine Yoğurtlu Patlıcanı onun üzerine kavrulan eti alıp son olarak etin üzerine salçalı sosu döküyoruz.

Afiyetle...


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images