Shangri-La Bosphorus İstanbul'da Şiir Tadında 5 Çayı

06:48



Geçtiğimiz salı günü Uzakdoğunun incisi Shangri-La Bosphorus İstanbul'da, Sevdiğim blogger dostlarım ile keyifli olduğu kadar bütün ihtişamı ile göz kamaştıran bir atmosferde ilk etkinliğim olan 5 Çayı Davetimi düzenlemiş olmanın mutluluğu içindeyim. Davetime katılan herkese buradan tekrar teşekkür eder sevgilerimi sunarım Ve Shangri-La Bosphorus İstanbul'da yaşadığım ve kendimi adeta bir Uzakdoğu Masalında hissettiğim büyüleyici güzellikte ki deneyimimi sizler ile paylasmak isterim.





Shangri-La 'nın kapısından daha girmeden başlıyor masal. Otel konum olarak, Beşiktaş'da çok merkezi bir konumda. Bir tarafında tüm güzelliği ile Dolmabahçe Sarayı, diğer tarafında ise tarih kokan İstanbul Deniz Müzesi yer alıyor. Denize yakınlığı ile dikkat çeken Shangri-La Bosphorus'un manzarası ise Tarihi yarım Ada'dan Ortaköy'e kadar uzanan eşsiz güzellikte ki Boğaz manzarası.


Araçtan inerken karşılanmamdan, Hotel'in kapısının açılıp içeriye girişime kadar tüm detaylarda, Türk misafirperverliği ile Asya zerafetinin harmanlanmasından oluşan ayrıcalık hissedilebiliyordu.

Çin yeni yılı kapsamında Keçi yılının kutlandığı bu günlerde Shangri-La bizi Çin yeni yıl temalı gül efekti verilmis keçilerden olusan bir dekor ve güler yüzlü çalışanları ile karşıladı.


        
     Konsept olarak 5 Çayı şeklinde gerçekleşen etkliğimiz ise otelin tüm görkem ve şıklığı ile Lobby Lounge da bulunan Femine dokunuşlar 
ile dekore edilmiş çay odasında gerçekleşti. Çay odasına girdiğimiz anda bizi davetkar güzellikte ki sunumları ile enfes tatlı ve tuzluların servis edildiği çok şık bir çay saati büfesi karşıladı.


Davet organizasyonu boyunca benimle çok zarif ve kusursuz bir iletişim kuran Sevgili Deniz Topsever hanımefendi  ve Anıl Öztürk beyefendi bizler için çok şık ve zarif bir sunum eşliğinde bir masa hazırlatmışlardı. Sevgili Sinem Karadeniz ise tüm ekibi ile bizleri karşıladılar ve etkinlik boyunca Anıl bey ile birlikte hem bizlere Shangri-La' yı anlattılar hemde çayların özellikleri hakkında bilgi verdiler. Etkinlik boyunca çok özel ve güzel ağırlandık. Herşey için tekrar kendilerine teşekkür eder sevgilerimi sunarım.








Çin yeni yılı oluşundan dolayı, Çay saati büfesi nde tatlı ve tuzluların yanı sıra, Uzak Doğunun eşsiz lezzetlerini de tatma fırsatımız oldu. Bunların arasında Dim-Sum ve karides şiş ve özel soslu salatalar da mevcuttu. Büfenin zeginliğinden dolayı hepsinden tadımlayamadım ama denediğim tüm lezzetler harikaydı. Özellikle Gül Yaprakları ile süslenmiş çilekli Chesee Cake , St. Honroe Böğürtlenli büyük boy macaron, Çikolatalı pastaları ve Dim-Sum favori lezzetlerim oldu.








 

Gelelim 5 Çayı partimizin ana teması olan
#101çay seromonimize. Şunu belirtmek isterim ki Shangri-La 'nın inanılmaz güzellikte bir çay menüsü var. Çay menüsü hazırlanırken Çince bir şiirden esinlenilmiş. Şiirin çay ile ilgili bir teması var ve şiirde, Çayın 7 yudumu ve insan vücudunda nasıl etki ettiği anlatılıyor. Bizlere ikram edilen her çay ayrı ayrı lezzette idi. Hepsini gerçekten çok beğenerek yudumladım. Bunlardan biri de Rooibos African Cream Tea oldu.


Rooibos African Creme, Çaydan daha çok bir bitki. İçeriği güney Afrikada yetişen kısa boylu çalılardan oluşuyor ve kesinlikle kafein içermiyor. İçeriğinde ki antioksidan etki ve mango lezzeti ile benim favorim oldu. Shangri-La 'nın 101 çeşit çaydan oluşan menüsünde ki tüm çaylar Çinde geliyor.



  

Shangri-La da yaşadığım güzel ve unutulmaz deneyimlerden biride Otelin  Kung-Fu Master Çay Ustası Sevgili  Chen 'in Kung-Fu Tea Showunu izlemek ve showu ile sundugu Milky oolong çayını yudumlamak oldu. Chen bu yeteneğini Çinde 6 yaşından itibaren gittiği Çay ustalığı kursunda kazanmış. Chen genellikle Shane Palas'ta duruyor ve arada bir de Lobby Lounge da çay saati misafirlerine çay showunu sunmaya geliyor. Shangri-La İstanbul'da Shane Palas'ta çay siparişi verdiğinizde, Chen gelir ve Çayınızı size özel Kung-Fu Tea Show ile sunar. Bence bu özel deneyimi Shangri-La farkı ile mutlaka yaşamalısınız.


Shangri-La Bosphorus sizleri Lobby Lounge Çay saatinde tam bir lezzet şölenine davet ediyor. Asya kültürünün zarif dokunuşları ile Osmanlı  konukseverliğini harmanlayan Shangri-La da, Arp sanatçsının canlı performansı eşliğinde gerçekleşen bu keyifte bir birinden lezzetli tadları tadımlarken, Çok hoş fincanlarda ve harika bir çay seromonisi eşliğinde sunulan Uzakdoğunun şiir tadında ki çaylarını yudumlamak ve bu ayrıcalığı yaşamak istiyorsanız, Çay saati hergün 14:30/18:30 arasında ve kişi başı 68 TL.






Hong Kong merkezli ve Asya-Pasifik bölgesinin en önemli otel zinciri olarak kabul edilen Shangri-La' nın hikayesi ise, 1971 yılında Singapur'da açılan ilk delüks otel ile başlamış. Shangri-La Hotels and Resorts; Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Endonezya, Fiji, Filipinler, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Japonya, Kanada, Malezya, Maldivler, Oman 78 oteli ve 30 binden fazla yatak kapasitesi var. Shangri-La Bosphorus İstanbul'da ise 2013 yılın5dan beri hizmet veriyor.


Tekrar bu güzel davette emeği geçen ve davete gelen herkese teşekkür eder. Kendinizi bu keyifli ayrıcalıktan mahrum etmemenizi tavsiye ederek, Hepinize Shangri-La da dinleme keyifine vardığım Arp videosu ile sevgilerimi iletiyorum  ve mutlu günler diliyorum.

Shangri-La Bosphorus, Istanbul
Sinanpasa Mah., Hayrettin Iskelesi Sk. No.1, 34353 Besiktas, Istanbul, Turkey

(90212) 310 5173

 http://www.shangri-la.com/istanbul


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images