Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Bulgur Pilavı

14:40



Bulgur Pilavı denilince akan sular durulur bizim evde.. Hele yanında da et yemeği olursa değmeyin keyfimize. Glisemik indeksi pirince göre daha düşük olduğu için uzmanlar bulgur pilavını daha çok öneriyorlar. Durum böyle olunca bol kalorili bir eti anca bulgur pilavı paklar diyen masum Türk yanına bir de kola patlatırsa olmaz... tadı olsa da bulgur adamı şişirir birde yanına asit eklenince patlayacak gibi oluyor insan :) Nasıl denenmiş onaylanmış değil mi :)) Ayranda olur da...olmaz bulgurda gaz yapar ayranda... eeee napcaz şimdi ??? buz gibi bir komposto mesela kışında ılık fena olmaz değil mi ?

Bu sefer tarifini paylaşacağım bulgur pilavının yanına et olmasa da sizi doyuracak ve mutlu edecektir çünkü içinde yok yok ;)

3 adet patlıcan
2 orta boy patates
1 adet kırmızı biber
2 adet köy biberi
2 tane kuru soğan
5 diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Domates-Biber Salçası 
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Kızartmalık sıvı yağ ( Tencere boyutuna göre )
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı Su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
Tuz

Öncelikle Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küpler halinde doğrayıp tuzlu su dolu kasede bekletiyoruz. Tavaya kızartmalık yağı alıp kızdırıyoruz. Soyup yıkadığımız patatesleri minik küpler halinde doğrayıp  kızan yağda kızartarak başlıyoruz. Bu sırada kırmızı ve yeşil biberleri mink minik doğrayıp hafif kızaran patateslere ilave ediyoruz. Ocağın ateşini orta ateşten biraz daha az olacak şekilde ayarlıyoruz ve Soğanları yarım ay şeklinde yani jülyen doğrayıp hafif kızaran biberlerden sonra tencereye ilave edip kızartmaya devam ediyoruz. Soğanlar da öldükten sonra patlıcanları süzüp kızartma tenceresine alıp tüm karışımı kızartmaya devam ediyoruz. Patlıcanlarda kızarıp tüm kızartma hazır olduktan sonra kızartmayı süzerek peçete serili bir kaseye alıyoruz. 

Pilavımızı yapacağımız pilav tenceresine tereyağı alıp eridikten sonra mink küpler halinde doğranmış domatesleri ve sarımsakları bütün olarak ilave edip pişiriyoruz. Pişen Domateslere salçayı ilave edip karıştırıyoruz ve daha sonra yağını çeken kızartmaları da ekleyip tekrar yavaşça karıştırıyoruz. Son olarak Tuz, Karabiber ve Kimyonu da ekledikten sonra yıkanmış ve ayıklanmış pilavlık bulguru ekleyip yine yavaşça karıştırıyoruz ve 3 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pilavı orta ateşte pişirmeye başlayıp suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pilav Piştikten sonra ocağı kapatıp tencereyi temiz bir bezle sarıp 15 dk pilavı dinlendirdikten sonra Pilavımız servise hazırdır.

Afiyetle...




You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images