Reyhanlı Karışık Dolma

18:41


İç harcı

300-400 gr az yağlı dana kıyma
1/2 su bardağı pirinç 

1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates - biber salçası (biber tatlı)

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane 

1 avuç dolusu taze reyhan
 
  

Sosu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates - biber salçası (biber tatlı )

Tuz

Ben dolmaları doldurmak için yarım kilo biber, 3 kabak, 3 patates, 3 soğan, 2 kırmızı biber, 2 domates kullandım. Sizler çeşitleri ve adetleri kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle içlerini dolduracağınız malzemeleri yıkayıp hazır hale getirelim. Kabak, patates ve soğan kabuklarından soyulup içleri çay kaşığı ile oyulur. Biberlerin sapları çıkarılıp çekirdeklerinden temizlenir. Domateslerinde içi oyulur. 

Derin bir kaba kıyma alınır içine yıkanmış ayıklanmış pirinç eklenir. Soğanlar çok küçük yemeklik doğranıp kaba eklenir. sarımsaklar temzlenip rendelenir. 1,5  yemek kaşığı salça ile 2 yemek kaşığı yağ eklenip, Tuzu ve baharat ilave edilir. Son olarak iyice yıkanıp ince ince kıyılmış reyhan karışıma eklenip güzelce karıştırlır.

Sebzelerin içini doldururken içinin taşmaması için ağzına kadar değil boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Sonra uygun bir tencereye alıp aralarında boşluk kalmayacak şekilde güzelce diziyoruz. Kırmızı biberler yatay diğerleri dikey olacak şekide.Yemeğimizi önce kısık ateşte susuz hafif tıkırdatıyoruz daha sonra sos için gerekli olan  malzemelerden margarin hariç hepsini karıştırıp dolmaların kenarından akacak şekilde tencereye yavaşça boşaltıyoruz. Son olarak  margarini küçük parçalara bölüp eşit miktarda dolmaların üzerine koyup tencerenın boyutuna uygun ve kapağının kapanmasına engel olmayacak bir tabağı dolmaların üzerine kapatıp kapağıda kapatıp yemeğimzi orta ateşte 30- 35 dk pişirmeye bırakıyoruz. 

Afiyet Olsun

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images