Beşamel Soslu Fırında Tavuklu Patatesli Kabak Sandal

13:33



Haşlamak İçin

3 Kabak
1 lt sıcak su
Tuz

İç Harcı İçin

2 orta boy  patates
kızartmalık yağ
1 parça tavuk göğüsü
1 büyük boy soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kimyon

Beşamel Sos İçin

2 su bardağı ılık süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
1 kase rendelenmiş taze kaşar

Kabakların kabukları güzelce soyulup sap kısımları temizlenir ve dikey olarak ortadan eşit bir şekilde ikiye bölünüp içleri güzelce oyulup çekirdeklerinden temizlenir. Tencereye sıcak su koyup içine tuz attıktan sonra kabaklar eklenir ve yaklaşık 10 dk haşlanır. (Çok haşlanmaması lazım)

Patatesler soyulur minik küpler halinde doğranıp tuzlandıktan sonra yağda kızartılır ve kızaran patatesler yağından süzülüp havlu kağıt serili ayrı bir kaba alınır. Tavaya Tereyağ eklenir ve iri yemeklik şekilde doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenip güzelce kavrulur. Daha sonra tavuk yıkanır ve patateslerden bir boy büyük olacak şekilde doğranıp soğanlara eklenip pişirilir. En son kızarmış patatesler ilave edilip tuz ve baharat da eklenip güzelce karıştırılır.

Ayrı bir tencereye tereyağı konulur ve eridikten sonra, Un eklenip karıştırılır. Kavrulan una 2 bardak ılık süt yavaş yavaş tel çırpıcı ile çırpa çırpa eklenip güzelce pişirilir. Kıvam alan Beşamel Sos hazırdır.

Haşlanmış Kabaklar borcama alınıp aralarında boşluk olacak şekilde dizilir. Üzerine Tavuklu patates karışımı paylaştırılır ve Beşamel sos teker teker tüm kabakların üzerine taşırmadan dökülür. Son olarak Kaşar peyniri de serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişen Yemeğimiz Servise Hazırdır. Afiyetle...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images