Pastırmalı - Ispanaklı Börek

00:38


3 adet yufka
2 adet yumurta 
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
Üzerine çörek otu
1 orta boy kuru soğan
Yarım kg ıspanak
karabiber,tuz
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. rendelenmiş taze kaşar
100 gr çemensiz pastırma


Yemeklik doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı zeytnyağı ile kavuruyoruz. İyice yıkayıp, suyunu süzdüğümüz ıspanakları doğradıktan sonra soğanlara ilave ediyoruz. İyice suyunu çekene kadar Ispanakları pişirdikten sonra böreğin İç malzemesinde kaşar ve pastırma olacağı için tuzunu kontrollü olarak göz kararı ile ilave edip karabiberi.de ekliyoruz

Böreğin içine sürmek içn yoğurt, bir yumurta ve 1 çay bardağı zeytinyağını karıştırıyoruz Dikdörtgen fırın tepsimizi yağlıyoruz. İlk yufkamızı Tepsiye serdikten sonra  üzerine fırça yardımıyla yoğurtlu sostan sürüyoruz. Tepsinin boyutuna göre ilk yufkadan kalan parça yufkalardan ve 2. yufkadan parçalar kopararak ilk yufkanın üzerini tekrar yufka ile örtüp üzerine önce  ıspanaklı karışımının yarısını sonra pastırmaların yarısını ve en son kaşarın yarısını serpiyoruz.Sonra tekrar ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye seriyoruz ve üzerine tekrar yoğurtlu sostan sürüyoruz. Kalan içi malzemesini de aynı sırayla bu katın üzerine serip,Son yufkayı da üzerine seriyoruz.

Kalan 1 yumurtayı kırıp, biraz da zeytinyağı damlatıp iyice çırpıyoruz. Böreğin üzerine bu karışımı sürüp üzerine çörek otu serptikten sonra önceden 180C°’de ısıtılmış  fırında altı, üstü iyice kızara dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images