Soğanlı Domatesli Yaz Pilavı

12:57



Bizim evin mutfağında yaz mevsimi gelince domatesli pilav kokuları tüter. Sanırım bu alışkanlık bana Annem den ona da Anneannem den geçti. Hani bazı yemekler vardır ya yıllar geçse de hep bazı yerleri bazı insanları hatırlatır bizlere. İşte Domatesli pilavda her defasında o anıları benim beynimde tekrar tekrar canlandırıyor.
Gelelim Tarifimize :)

2 su bardağı baldo pirinç
2 adet Çanakkale domatesi
1 adet kuru soğan
1,5  Yemek kaşığı Tereyağ
3 su bardağı su

Pirinci önceden ayıklayıp,yıkayıp 20 dk ılık suda bekletiyoruz. Domatesin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Pilav tenceresine tereyağ koyup, Soğanı kabuklarından soyup rendenin en ufak kısmında rendeledikten sonra tencereye ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra pembeleşen soğanların içine domatesleri ekleyip suyuna çekinceye kadar pişiriyoruz. Son olarak süzdüğümüz pirinçleri de domatesli karışıma ekleyip, Tuzunu,karabiberini de ekleyip 3 bardak suyu da ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşte suyunu çekmeye yakın çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonrada temiz bir beze sarıp 15 dk dinlendiriyoruz.

Afiyetle...






You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images