Ev Yapımı Mascarpone Peyniri

13:39

  • 1000 ml sıvı krema
  • 2,5 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:

  • Kremayı bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar kaynamasına izin vermeden ısıtın.
  • Limon suyunu içine katıp karıştırın.
  • Üzerine kremaya değmeyecek şekilde kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  • Tencere soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Tencere soğuduktan sonra havluyu alıp tencereyi dolaba kaldırın.
  • 1 gece bu şekilde bekltin.
  • Ertesi gün temiz bir tülbentin içine peyniri alın ve altında bir kap olan süzgecin içinde bekletin ki iyice süzülsün. Süzme işlemini ya buzdolabında bekleterek yapın yada tülbet içinde ki peyniri serin yerde asılı olacak şekilde.
  • İyice süzüldükten sonra mascarpone peyniriniz kullanıma hazır olacaktır. 
  • Ev Yapımı Mascarpone peynirini  buzdolabında saklayın ve 4 gün için de mutlaka tüketin.
 Not: Süzülen peynir altı suyu ile çorba yapabilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images