Soğanlı Değişik bir Mantı
12:40Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 250 gram kıyna
- 1 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 400 gram yoğurt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş soğan
- Tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon
Mantı Tarifi
Bir kaba unu eleyin. Unun orta kısmını çukurlaştırın. Ortasına iki tane yumurta,
1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyin. Yanlardan un alarak
hamur elde edin. Geniş bir kapta üzeri bez ile örtülü şekilde 1 saat
bekletin.
Bu arada kıymaya çok
az tuz, karabiber ve ince doğradığınız maydanozu alarak iyice yoğurun.
Dinlenen hamuru 4-5 parçaya ayırın. Parçaları oklava ile un
serpiştirerek ince yufka şeklinde açın. Açtığınız hamuru 2 parmak
genişliğinde enine ve boyuna kesin. Parçaların ortasına hazırladığınız
kıymalı içten koyup uçlarını yapışacak şekilde birleştirin. Un
serpiştirdiğiniz tepside mantıları biriktirin. Tüm mantılar hazır olunca
kaynayan tuzlu suya atıp yarım saat pişirin.
Bir baş soğanı jülyen doğrayın ve Ayrı bir tencerede az margarin ile soğanları iyi öldürün. Pişen Soğanların üzerine kimyon ekleyin ve biraz tuz daha sonra Pişen mantıları
bu tencereye aktarıp iyice harmanlayın. Mantınız servise hazır.Servis tabaklarına alıp üzeri için hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan
dökün. Sıvı yağda pul biberi kızdırıp üzerine dökün. Mantı tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Bir başka servis önerise de yoğurdu sarımsaklamayın. Üzeri için hazırlayacağınız sosta kullanın. Yağı tavada kızdırıp ezilmiş sarımsağı yağa ekleyin hemen baharatları da koyup hafif yaktıtan sonra yoğurdun üzerine dökün...
Afiyetle
0 yorum