Bir Fırın Sütlaç Hikayesi :)

11:08

Fırın sütlacı ilk yaptığım günü düşündüm...Şöyle bir hafızamı yokladığım da yeni gelindim :) Yeni gelin hamaratlığı ile girişmiştim yapmaya. İlk denemem başarılıydı öyle hatırlıyorum ki arkası yoğun istekler doğrultusunda hep geldi. Hani yeni evli çiftler de bir göbeklenme kilo alma durumu vardır ya, Hep aslında bu yeni gelin modundan kaynaklanıyor. Mutfak artık senin mutfağın ya, Dene deneyebildiğin kadar yedir zavallı eşine tabi kendin de ye :)  O da benim biricik eşim kadınım yemek yapıyor evliyim artık ben...heyt  :) Sonra o dönem geçtiğinde geriye kalan kilolar ve nasıl daha kalorisiz bir fırın sütlaç yerizler :) Tarif üzerinde çalışıyorum fırında az kalorili sütlaçımsı bir sütlaç ;)  Yemek yemek güzel' dir...Özellikle damak zevkiniz varsa, Yeni ve farklı lezzetlere açıksanız...Ama herşeyin kararı tabiki... Belki de işin sırrı,  Bir ömürü paylaşmak gibi bir sütlacı da paylaşmaktan geçiyordur :)                                                               


                                                                                  MALZEMELER

1 lt. ve + 1 çay bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı su


YAPILIŞI

Önce pirinci yıkayalım ve  2 bardak su ile kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim. 2 çorba kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk süt ile güzelce eritelim. 1 Lt  soğuk sütü, şekeri ve sütle erittiğimz nişastayı pirinçe ekleyelim. Karıştırarak güzelce kaynayana kadar pişirdikten sonra, Bir kaseye sütlaçdan biraz ayırıp içine yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Tenceredeki sütlaçı fırına dayanıklı kaselere paylaştırıp. ( Tercihen güveç kaselere )  üzerinin kabuk tutmasını beklim. Daha önceden hazırlamış olduğumuz Yumurtalı karışımı sütlaçların üzerine güzelce sürün. Sütlaçları bir tepsiye alın. Sütlaç kaselerinin yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp sadece üst kısmını çalıştırın. Tepsiyi fırının üst tarafına yerleştirin. Sütlaçların üzeri kızarana kadar fırında tutun. Tercihinize göre ister oda sıcaklığında biraz bekletip ılık yiyin isterseniz soğuk.

                               Afiyetle...




                                                                                          







  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf





  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • - See more at: http://www.tarcintadi.com/2013/05/frn-sutlac.html#sthash.nZaLeI0C.dpuf

    You Might Also Like

    0 yorum

    Popular Posts

    Like us on Facebook

    Flickr Images