Türk Hava Yolları’ndan Yeni İkram Konsepti

15:20

Ülkemiz de tarifeli uçak yolculuğunun başlaması taa 1933 yılına uzanıyor. O yıllarda pervaneli uçaklarla yapılan seferler büyük ilgi görmüştü.Karayollarımızda birbirini kovalayan kazalar, gelişmeyen demiryolları uçak yolculuğunu daha da cazip hale gelmesini sağlamış. Geçmişte ve günümüzde yerden 10 bin metre yükseklikte yenen yemek kimsenin reddedemeyeceği bir alışkanlığa dönüştüğü için ikramcılar değişik tadları, içecekleri ve bir birinden değişik  pastaları yeryüzünde  hazırlayıp gökyüzünde servise yolluyorlar. Hatta artık bu sıradan bir uygulama haline dönüşürken havayolu şirketleri ikram konseptlerinde uyguladığı yenilkler ile göz doldurken, Havacılıkta yeni bir ikram trendinin kapılarını aralıyorlar.


Türk Havacılığı hızla gelişmeye devam ederken en son Türk Hava Yolları'nın uzun uçuş parkurların da uygulamaya geçirdiği "Flying Chef " yani "Uçan Ahçı" sistemi ile Türk mutfağından ve dünya mutfağından lezzetler  uçakta görev alan profesyonel ahçılar tarafından hazırlanıp misafirlerinin beğenisine sunulmakta ve bu yeniliğin yanısıra Türk Hava Yolları İkram konseptinde yeni bir uygulama daha  ekleyerek misafirlerine bir ayrıcalık daha yaşatacak....







Bulutların üzerindeyken semaverde demlenmiş taze çayı ince belli bardaklarda içmek, mum ışığında romantik bir akşam yemeği yemek… Türk Hava Yolları’nın yeni ikram konsepti sürprizlerle dolu!

Skytrax’in 2013 değerlendirmelerinde ‘En İyi Business Sınıfı İkram Hizmeti’ sunan havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları, uçak içi ikramını yenileyerek çıtayı bir kez daha yükseltti.
Yolcularının daha keyifli bir seyahat deneyimi yaşamalarını amaçlayan yeni ikram konseptiyle birlikte misafirleri, uçaktayken kendilerini şık bir restorandaymış gibi hissedebilecekler. Üstelik artık bulutların üzerindeyken mum ışığında yemek yemek, semaverde servis edilen taze çayı yudumlamak ve Türk Hava Yolları için özel tasarlanan fincanlarda espresso içmek gibi birçok sürpriz de hayata geçebilecek.

Önümüzdeki üç ay içinde Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarında uygulanmaya başlayacak olan yeni ikram konsepti için Business, Comfort ve Ekonomi kabinlerinde servis amaçlı kullanılan malzemelerin tamamı değişti. Yeni servis ürünleri Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden esinlenerek, modern ve sade bir tasarımla üretildi. Türk Hava Yolları Misafirlerine sunulan ikram seçenekleri de hamsili pilav ve iskender gibi Türk mutfağından farklı lezzetlerin eklenmesiyle daha da zenginleşti.

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images