Türk Hava Yolları’ndan Yeni İkram Konsepti
15:20
Ülkemiz de tarifeli uçak yolculuğunun başlaması taa 1933 yılına uzanıyor. O yıllarda pervaneli uçaklarla yapılan seferler büyük
ilgi görmüştü.Karayollarımızda birbirini kovalayan kazalar, gelişmeyen demiryolları uçak yolculuğunu daha da cazip hale gelmesini sağlamış. Geçmişte ve günümüzde yerden 10 bin metre yükseklikte yenen yemek kimsenin reddedemeyeceği bir alışkanlığa dönüştüğü için ikramcılar değişik tadları, içecekleri ve bir birinden değişik pastaları yeryüzünde hazırlayıp gökyüzünde servise yolluyorlar. Hatta artık bu sıradan bir uygulama haline dönüşürken havayolu şirketleri ikram konseptlerinde uyguladığı yenilkler ile göz doldurken, Havacılıkta yeni bir ikram trendinin kapılarını aralıyorlar.
Türk Havacılığı hızla gelişmeye devam ederken en son Türk Hava Yolları'nın uzun uçuş parkurların da uygulamaya geçirdiği "Flying Chef " yani "Uçan Ahçı"
sistemi ile Türk mutfağından ve dünya mutfağından lezzetler uçakta
görev alan profesyonel ahçılar tarafından hazırlanıp misafirlerinin
beğenisine sunulmakta ve bu yeniliğin yanısıra Türk Hava Yolları İkram konseptinde yeni bir uygulama daha ekleyerek misafirlerine bir ayrıcalık daha yaşatacak....
Bulutların
üzerindeyken semaverde demlenmiş taze çayı ince belli bardaklarda
içmek, mum ışığında romantik bir akşam yemeği yemek… Türk Hava
Yolları’nın yeni ikram konsepti sürprizlerle dolu!
Skytrax’in 2013 değerlendirmelerinde ‘En İyi Business Sınıfı İkram
Hizmeti’ sunan havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları, uçak içi
ikramını yenileyerek çıtayı bir kez daha yükseltti.
Yolcularının daha keyifli bir seyahat deneyimi yaşamalarını
amaçlayan yeni ikram konseptiyle birlikte misafirleri, uçaktayken
kendilerini şık bir restorandaymış gibi hissedebilecekler. Üstelik artık
bulutların üzerindeyken mum ışığında yemek yemek, semaverde servis
edilen taze çayı yudumlamak ve Türk Hava Yolları için özel tasarlanan
fincanlarda espresso içmek gibi birçok sürpriz de hayata geçebilecek.
Önümüzdeki üç ay içinde Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarında
uygulanmaya başlayacak olan yeni ikram konsepti için Business, Comfort
ve Ekonomi kabinlerinde servis amaçlı kullanılan malzemelerin tamamı
değişti. Yeni servis ürünleri Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden
esinlenerek, modern ve sade bir tasarımla üretildi. Türk Hava Yolları Misafirlerine
sunulan ikram seçenekleri de hamsili pilav ve iskender gibi Türk
mutfağından farklı lezzetlerin eklenmesiyle daha da zenginleşti.
0 yorum