Kıymalı Susamlı Gül Böreği

08:27


Gül böreği'ni küçüklüğümden beri severim...Gül böreği denilince benim aklıma Annem dostlarımın aklına ben gelirim...Ne zaman birileri gelse gül böreği isterler eee tabiki bende zevkle yaparım. O zaman buyrun beraber gül böreği yapalım :)

Malzemeler

5 Yufka
300 Gr Yağlı Kıyma
50 Gr
1 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
Tuz,Karabiber
Yrm Çay kaşığı Kimyon

Üzeri İçin

1Çay bardağı süt
1 yumrta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam



Önce tavayı ısıtıp yaklaşık 50 gr margarini ekliyoruz. Kıymamız yağlı olduğu için yağ konusunda dikat ediyoruz ! minik minik doğranmış soğanları ilave edip iyice öldürdükten sonra kıymayı ilave ediyoruz.Kıymalar da piştikten sonra yarım demet temizlenip yıkanmış ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip tuzunu ve baharatını ekledikten sonra bir iki çevirip ocağın altını kapatıyoruz.

Tepsimizi yağladıktan sonra yufkalarımızı gül böreği yapacak şekilde kesiyoruz yani üçgen şeklinde parçalara ayırıyoruz. İki ayrı kase alıp birine süt ve 1 yemek kaşığı yağ koyuyoruz, diğerine ise yumurtanın sarısını ve 3 yemek kaşığı yağı ilave ediyoruz.

Üçgen şeklinde kestiğimiz yufkaların geniş kısmına önce sütlü ve yağlı karışımı fırça yardımıyla güzelce sürüp (Çok ıslatmadan )sonra harcı güzelce yayıp rulo şeklinde sarıyoruz sonra döndürerek tekrar sarıp gül şeklini veriyoruz. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurtalı ve yağlı karışımı fırça yardımıyla sürüp üzerlerine susam serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images