Domatesli Fırın Kebabı

09:53



400 gr Dana Köftelik Kıyma
100 gr Kuzu Kıyma
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

8 Adet Orta boy Domates
4 Adet Köy Biberi
1 Baş Sarımsak
2 Orta Boy Soğan

Sos İçin

2 Yemek Kaşığı Karışık Biber-Domates Salçası
1/2 Su bardağı Su
Tuz, Karabiber


Öncelikle köftelik tüm malzeme karıştırılıp güzelce yoğrulduktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendirilir. 2 saat sonra tepsi yağlanır ve domatesler ikiye bölünür. Köfteler de dilimlenen domateslerin yarısı büyüklüğünde parçalar halinde elimizle ovuşturularak hazırlanır Tepsiye 1 domates 1 köfte olacak köfteleri sıkıştırıp yayvanlaştırarak diziyoruz. Daha sonra soğanları halka halka biberleri ve domatesleri bütün olacak şekilde tepsinin boş olan orta göbeğine koyuyoruz. Temizlenmiş bir baş sarımsağı da tepsinin aralarına serpiyoruz.

Sosu için yarım bardak suya 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Sosun fazla sulu olmaması gerekiyor. Koyu Kıvamlı fakat akışkan bir sos olması lazım. Çok koyu gelir ise kaşık ölçüsü ile azar azar su ilave edebiliriz.

Son olarak sosu da tepsiye güzelce döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce ilk yarım saat üzerine alüminyum folyo ile kapatarak pişiriyoruz. Sonra bir yarım saat daha açık olarak yani toplam da 1 saat pişiriyoruz.

Afiyetle...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images