Tereyağlı Mantarlı Pilav

10:45




2 su bardağı baldo pirinç
2 Yemek Kaşığı tereyağ
200 gr. mantar
3 su bardağı su 
1/2 demet dereotu
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Pirinci ıslatmak için:
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Öncelikle ayıklanmış, yıkanmış prinçleri 3 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile yaklaşık 20 dk ıslatıyoruz. Pilav tenceresine 2 y.k tereyağı ilave edip yıkayıp, temizleyip doğradığımız mantarları kavurmaya başlıyoruz bu esnada tuzunu ve karabiberini koyabiliriz. Daha sonra sıcak suda bekletip iyice süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip pirinçler saydam olana kadar güzelce kavuruyoruz. Son olarak 3 su bardağı suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız piştikten sonra yıkanıp temizlenip doğradığımız dereotu ve taze soğanı pilavın içine karıştırıyoruz ve pilevı demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyetle... 

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images