Patlıcanlı Tepsi Kebabı

07:14




Köftesi İçin

400 gr Dana Köftelik Kıyma
100 gr Kuzu Kıyma
1 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

5 Adet Kemer Patlıcanı
4 Adet Domates
4 Adet Köy Biberi
1 Baş Sarımsak
4 Orta Boy Soğan

Sos İçin

2 Yemek Kaşığı Karışık Biber-Domates Salçası
1/2 Su bardağı Su
Tuz, Karabiber

Öncelikle köftelik tüm malzeme karıştırılıp güzelce yoğrulduktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendirilir. 2 saat sonra tepsi yağlanır ve patlıcanlar 4 parmak kalınlığında olacak şekilde enlemesine parçalara bölünür ve köfteler de dilimlenen patlıcanların yarısı büyüklüğünde parçalar halinde elimizle ovuşturularak hazırlanır Tepsiye 1 patlıcan 1 köfte olacak şekilde köfteleri sıkıştırarak yayvanlaştırıp resimde ki gibi diziyoruz. Daha sonra soğanları, biberleri ve domatesleri büyüklüğüne göre ikiye  ya da dörde bölerek tepsinin boş olan orta göbeğine koyuyoruz. Temizlenmiş bir baş sarımsağı da tepsinin aralarına serpiyoruz.

Sosu için yarım bardak suya 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Sosun fazla sulu olmaması gerekiyor. Koyu Kıvamlı fakat akışkan bir sos olması lazım. Çok koyu geldi ise kaşık ölçüsü ile azar azar su ilave edebiliriz.

Son olarak sosu da tepsiye güzelce döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce ilk yarım saat üzerine alüminyum folyo ile kapatarak pişiriyoruz. Sonra bir yarım saat daha açık olarak yani toplam da 1 saat pişiriyoruz.

Afiyetle...





You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images