Sütlü Havuç Çorbası
10:25
4 adet havuç
1 adet yumurta
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytin
1 kahve fincanı
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip rendeledikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı alarak havuçları yağda hafif soteleyelim. Daha sonra üzerine unu ilave edip kavurmaya başlayalım. Unda kavrulduktan sonra önce yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edelim sonra tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam ederek suyu da ekleyip topaklanma yapmaması için karıştırarak pişirmeye devam edelim. Çorbamız kaynadıktan sonra el blendırından geçirip tekrar ocağa alıp tekrar kaynamaya başlayınca kısa bir süre daha kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatabiliriz.
Dua ile Kalın...
0 yorum