Sütlü Havuç Çorbası

10:25










4 adet havuç 
1 adet yumurta 
6 su bardağı su 
1 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı zeytin yağ 
1 kahve fincanı süt 
karabiber 
tuz 

HAZIRLANIŞI 

Havuçları temizleyip rendeledikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı alarak havuçları yağda hafif soteleyelim. Daha sonra üzerine unu ilave edip kavurmaya başlayalım. Unda kavrulduktan sonra önce yavaş yavaş karıştırarak  sütü ilave edelim sonra tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam ederek suyu da ekleyip topaklanma yapmaması için karıştırarak pişirmeye devam edelim. Çorbamız kaynadıktan sonra el blendırından geçirip tekrar ocağa alıp tekrar kaynamaya başlayınca kısa bir süre daha kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatabiliriz.

Dua ile Kalın...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images