Kremalı Tavuk Yağni Eşliğinde Makarna

08:29







Herekese Merhabalar :)

Bugün güneş yüzünü birazda olsa gösterdi bende fırsat bu fırsat camlar falan baya bi büyük temizliğe kalkıştım tabiki buarada yemek yemedende olmaz :) pratik bir şeyler yapmam gerekiyordu bende en sevdiğim makarnamı yaptım kendim ve canım kızım için. Böyle sıkışık bir durumda gayet doyurucu lezzetli bir tarif. Makarna diyip geçmeyin Makarna var Lezzetli Makarna var ;)

Buyrun Tarifine...

1 Paket İstediğiniz Çeşit Makarna 
2 parça tavuk göğsü
1 Kutu 200 ml krema
1,5 Litre Kaynamış su
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 Yemek Kaşığı Margarin
3 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Öncelikle Makarnamızı Al dente Usulü yani çok yumuşak olmayacak şekilde haşlıyoruz. Kaynamış suya makarnaları koymadan önce tuz ve yağ koymayı ihmal etmiyoruz. Daha sonra Pişen makarnaları süzüp tencereye 1 Y.K margarini eritip makarnaları ekleyip bir kaç kez çevirip tuzunu ekliyoruz.

Ayrı bir tavaya zeytinyağını alıp 3 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekliyoruz. Soğanlar biraz öldükten sonra 2 tatlı kaşığı kimyonu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Biraz bu şekilde piştikten sonra 2 yemek kaşığı sıcak su ilave edip hafif ateşte soğanları buğarda pişirmeye devam ediyoruz. Tavukları sotelik doğrayıp pişen soğanlara ekliyoruz. Dilerseniz eğer krema kaynamaya başlamadan önce karışıma 1 diş sarımsak rendeleyebilirsiniz. Kremalı karışım Piştikten sonra, 1 Porsiyon makarnanın üzerine yiyeceğiniz ölçüde karışımdan koyup servis edebilirsiniz. 

Şimdiden Afiyet Olsun :)



You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images