Bonibonlu Kurabiye Tarifi
15:551 Yumurta 80 gr sütlü çikolata
100 gr teremyağ gurme kaymaklı
3/2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 paket Milka bonibon
Öncelikle tereyağ ve çikolata bir kaba alınıp benmari usulü eritilir.
Yumurta ve Şeker misker ile 5 dk çırpıldıktan sonra eriyen çikolata ve
yağ karışımı eklenip biraz karıştırıldıktan sonra vanilya, kabartmatozu,
tuz ve un eklenir. Karışım elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar
azar azar un eklenir. Son olarak fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek
üzerine eliniz ile yuvarlak şekiller verdiğiniz kurabiye hamuru
aralarında boşluk olacak şekilde dizilir. Bonibonları da üzerine
bastıracak dizdikten sonra önceden 170 derecede ısınmış fırında 15-20
dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyetle ...
0 yorum