Bonibonlu Kurabiye Tarifi

15:55




1 Yumurta 80 gr sütlü çikolata 
100 gr teremyağ gurme kaymaklı 
3/2 su bardağı şeker 
2 su bardağı un 
1 çimdik tuz
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
3 paket Milka bonibon


Öncelikle tereyağ ve çikolata bir kaba alınıp benmari usulü eritilir. Yumurta ve Şeker misker ile 5 dk çırpıldıktan sonra eriyen çikolata ve yağ karışımı eklenip biraz karıştırıldıktan sonra vanilya, kabartmatozu, tuz ve un eklenir. Karışım elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un eklenir. Son olarak fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek üzerine eliniz ile yuvarlak şekiller verdiğiniz kurabiye hamuru aralarında boşluk olacak şekilde dizilir. Bonibonları da üzerine bastıracak dizdikten sonra önceden 170 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. 

Afiyetle ...

You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images