Lezzet Durağı Meşhur "Paçacı Mahmut Usta"
01:38
Bugün ki lezzet durağımız da İstanbul'un Köklü semtlerin den Fatih'in
en eski Esnaf Lokantaların dan "Paçacı Mahmut Usta" var. 1978 yılından
bu yana müşterilerini ağırlayan "Paçacı Mahmut Usta" her gün müşterileri
için tadı damağınız da kalacak paça çorbasının yanı sıra, işkembeli
nohut, kavurma ve 20 çeşidin üzerinde tencere yemeği ve tatlı
alternatiflerini sunuyor.
Kesinlikle
İstanbul'da Paça'yı ve tencere yemeklerini bu kadar lezzetli yapan
sayılı lokantaların başında geliyor" Paçacı Mahmut Usta". Müdavimleri
arasında İstanbulun her semtinden, şehirdışından, yurt dışından yabancı
misafirleri ve hatta sanat dünyasından, futbol camiasından ünlü isimler
de yer almaktadır. Kısacası her ne kadar bir semtin Esnaf Lokantası
olarak gözükse de, Bu kadar çeşitli müdavim ile bir Dünya markası olmuş
durumda. Sizde tavsiyeme uyup Paçacı Mahmut Usta'ya
uğrarsanız, zengin yemek çeşitlerinden bir kaçını tatığınız da benim ne
demek istediğimi çok net anlayacaksınız.
Sene 1978 den günümüze Paçacı Mahmut Usta...
Paçacı
Mahmut Usta' ya uğradığımız da bizleri Mahmut Usta'nın oğlu Ahmet Kodal
ve eniştesi Şeref Öndü karşılıyor Meşhur Lezzetleri'ni bir bir tadarken
bu arada Ahmet Kodal ve Şeref Öndü den Mahmut Usta'nın hikayesini
dinliyoruz. " Mahmut Usta, 1960'lı yıllarda Erzurum'da Seher lokantasın
da iyi bir aşçının yanında yetiştikten sonra 1965' te İstabul'a gelmiş
ve Hünkar Lokantası'nda 10 yıl kadar çalıştıktan sonra 1978' de de
'Artık kendimize bir yer açalım' diyerek şimdiki yerlerinin 50 metre
ilerisinde ki dört masalı mekanı açmış. Açtığı ilk mekanda ilk olarak
ızgara köfte, kuru fasulye ve pilav ile meşhur olmuş. 1986 yılın da ise
şimdi ki yerleri olan Kıztaşında ki Paçacı Mahmut Usta'yı açarak bu bir birinden güzel lezzetlerin bu günlere kadar gelmesini sağlamış.
2002
yılında vefat eden Mahmut Usta'nın emanetini günümüze layıkıyla taşıyan
Ahmet Kodal, O günden beri Eniştesi Şeref Öndü ile birlikte bu güzel
mekanı işletmeye davem ediyor. Mekanın bu kadar sadık müdavimlerinin olmasının asıl nedeni;
Yılların emeği, azmi ve bu emek ve azmin arkasında işini tırnaklarıyla kazıyarak kuran bir baba yani meşhur
rahmetli Mahmut Usta, Emanitini aynı azim ve istikrar ile sürdüren bir
oğul, Ahmet Kodal ve Enişte Şeref Öndü.. Ve tabiki mükemmel çalışan
hünerli bir ekip var...

Servis ve Malzeme Kalitesi
Ayaklı
Paça; sirke,
sarımsak, biber ve taze limonla sunuluyor. Paçalar ve Yemeklerdeki etler
Balıkesir’den geliyor. 40 yıldır aynı
kasapla çalışan lokanta'nın ve kasapları aynı zamanda aile dostları ve
ayrıca mekan açıldığından bu
yana yine aynı manavla çalışılıyor. Mekanın Baş aşçısı Mahmut Usta'nın
yanın da yetişmiş. Kendisi "Ayak paça'nın lezzet sırrının terbiyesinde
kullanılan doğal manda yoğurdun dan geldiğini söylüyor".... Diğer
sırlarının Mahmut Usta dan kendilerine yadigar olduğunu belirterek,
İstanbul'da Paça'nın tek adresinin Mahmut Usta olduğunun altını
çiziyor... Bunun yanında hazırlanan tencere yemeklerinin ise her gün
aynı lezzet ve kalite de çıktığını, Hepsinin hazırlanışında taze,
kaliteli ve mevsiminde sebzeler kullanıldığının altını çiziyor.
Basında "Paçacı Mahmut Usta"
Başta
Ünlü Gurme "Vedat Milor" Olmak üzere bir çok ünlü yemek yorumcusunun
yolu "Paçacı Mahmut Usta" geçmiş Ve hepsi sonuçtan benim gibi memnun
ayrılıp memnuniyetlerini Tv programlarında ve köşe yazıların da dile
getirmişler... bende bloğumda sizler ile paylaşmaktan büyük bir zevk
duyuyorum...
Sabah
Ayak Paça ile başlayan servis her gün ve gün boyu mevcut. Bunun
yanında ise bir
gün Ezogelin bir gün Mercimek çorbası da çıkıyor. Hafta'nın 7 günü açık
olan mekan Pazartesi den Cumartesi'ye sabah 05:00 ten akşam 17:30 kadar
açık. Pazar günleri ise 05:00 ten 15:00' e kadar hizmet vermekteler.
Normal günlerde 20 çeşidin üzerinde yemek bulabileceğiniz mekanda Pazar
günleri Ayak Paça ve Ezogelin çorbasının yanında ise 20 çeşit olamasa da
yine tencere yemeği çeşitlerini bulabilirsiniz.
Yeni Adresiniz ! "Paçacı Mahmut Usta "
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Pacac%C4%B1-mahmut-usta/304881976282394?id=304881976282394&sk=info
Yazımı
Paçacı Mahmut Usta' dan; Ahmet Kodal, Şeref Öndü ve Emeği geçen tüm
personele sevgi ve saygılarımı ileterek bitirirken... Sizlere; Kendinizi
bu şahane Lezzetlerden mahrum etmek istemiyorsanız...
Sadece...Gidin...Görün...Ve Tadın... diyorum...
Hepinize Sevgiler Ve Lezzetli Mekanlar dilerim....
0 yorum