Pastırmalı Ispanaklı Yumurta

15:19



Bu Akşam Yoğunluktan tam teşekküllü bir sofra hazırlayamadım. Klasik koşturmacalı bir gün ise ve bir şeyler hazırlamam gerekiyorsa genelde böyle bol vitaminli ve pratik kolay hazırlanan yemekleri tercih ederim. Yanında da mis gibi çay ve taze ekmek :) Bence denemediyseniz mutlaka deneyin pişman olmazsınız.

Malzemeler

1 Paket Superfresh Ispanak
1 Baş Soğan
50 Gr Pastırma
4 yumurta
2 dilim Hellim Peyniri ( Evde Hellim vardı, Siz damak tadınıza göre kaşar veya farklı çeşit peynir kullanabilirsiniz. )
1 iri diş Sarımsak
1,5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
Kimyon,Tuz,Karabiber


Yapılışı

Öncelikle tavayı ısıtıp, 1,5 Çorba kaşığı zeytinyağı'nı tavaya alıyoruz. Soğanı temizleyip yemeklik doğradıktan sonra tavamıza ilave ediyoruz. Soğanlar hafif öldükten sonra, Ispanağı ilave ediyoruz ve iyice kavuruyoruz. Ayrı bir tavada pastırmaları önlü arkalı hafif pişiriyoruz. Ben yağsız tavada pişirdim tavam seramikti yapışmadı ama siz tavanızın cinsine göre az yağlayarak da yapabilirsiniz bu işlemi. Daha sonra pişen pastırmaları iyice pişen ıspanakların üzerine dizip üzerine 1 diş sarımsağı rendeleyerek, Tenceremizin kapağını kapatarak 5 dk buharda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra peynirleri rendeleyip biraz karıştırıyoruz. Peynirler eridikten sonra tadına bakıp Tuz ihtiyacına göre tuz ekleyip, baharatlarını arzumuza göre ekliyoruz. Pastırma ve peynirin tuzunu düşünerek tadın ve ona göre tuz ekleyin belkide eklemenize gerek kalmayabilir. Son olarak yumurtaları göz göz kırıp kısık ateşte, Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Yumurtalar piştiğinde Pastırmalı Ispanaklı Yumurtanız Servise Hazırdır. Şimdiden Afiyet Olsun.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Daha ne olsun..Başlıbaşına bir yemek..Sağlık,yeşillik protein..Yanınada çay yada ayran..Elinize sağlık birde limon sıkın tam olsun. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler kesinlikle öyle sevgiler :)

      Sil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images