BİR LEZZET ŞÖLENİ... NELİPİDE GURME TADIM GÜNÜ

03:53


Geçtiğimiz Pazartesi Sevgili Oya Emerk'in daveti üzerine Tamer Aktaş beyefendinin sahibi olduğu Bağdat Caddesi Nelipide Gurme 'de Ordu yöresinin eşsiz lezzetlerini tadım etkinliğinde idim. Mekan konum olarak Bağdat Caddesi çifte havuzlarda çok merkezi ve cadde üzerinde.










Kapıdan girer girmez dekorasyon dikkatimi çekti çok zevkli ve modern bir tasarımı var mekanın. Üst kata çıktığımda ise ilk dikkatimi çeken çocuklar için düşünülmüş oyun alanı ki ben bu alana bayıldım. Kızım ile gittiğimizde biz keyifle yemeğimizi yerken, Kızımda oyun alanında keyifle vakit geçirecektir. Bizler için özenle hazırlanmış bir alanda kurulan sofra ise muhteşem gözüküyordu. Tüm dostlar gelmişti ve herkesin karşılaştığı lezzet ve ortamdan dolayı keyfi yerindeydi. Sofrada yok yoktu. Öncelikle ziyafete Ordu köy kahvaltısı ile başladık size temin ederim ki bu benim son zamanlarda yediğim en sağlam ve lezzetli kahvaltıydı. Gelin hadi kahvaltıda neler vardı birlikte göz atalım.


Öncelikle Ordu Köy Kahvaltısında sunulan her şey organik ve Ordu'dan geliyor. 2 Kişilik kahvaltı çok zengin hatta 3 kişi bile doyabilir. Fiyatı ise 65 TL.

Kahvaltı içeriğinde ise Vişne reçeli, Çilek reçeli, Pekmez, Tulum peyniri, Ezine peyniri, Köy Peyniri, Kaşar Peyniri, Siyah zeytin, Yeşil zeytin, Köy tereyağı, Petek bal, Domates, Salatalık, Çemen, Portakal. Tabi ki daha bitmedi bu saydıklarım bile gayet zengin iken aklınızda ki tüm kahvaltıları bir kenara bırakıp şimdi sayacaklarıma odaklanın. Sahanda köy yumurtası, Lahana turşusu, Fasulye turşusu, Yufka böreği, Patates kavurma, Patates- Biber- Patlıcan kızartma ve Tereyağlı köy ekmeği ve Bir pot çay. Nasıl gayet güzel ve iştah açıcı öyle değil mi ? Bence kesinlikle gidin ve keşfedin bu mekanı benden söylemesi ;)












Tüm kahvaltılıkların ve Çayın sunumu harika. Kahvaltıdan sonra düşündüm de şöyle bir Ordu'ya gidip lezzet şöleni yapıp geldik. Hatta belki Ordu da olsak bile bu kadar seçkin lezzetleri bir arada tadamayacaktık. Tamer bey sağ olsun her şeyi düşünmüş ve tüm lezzetleri Nelipide 'ye gelen misafirleri için bir araya getirmiş.



Gelelim Pide ziyafetine. Efenim Neli Pide yersiniz ? Neli yersiniz bilemem ama kesinlikle Nelipide 'de yemeniz gerektiğini biliyorum. Bu kadar çeşitliliği ve bir o kadar da lezzeti bir arada başka yerde zor buluruz.


Pideler'in çeşitleri ise;

Kıymalı, Kıymalı Kaşarlı, Kaşarlı, Beyaz Peynirli, Vejeteryan Pide ( Kesinlikle tebrik ederim çok güzel düşünülmüş ), Sucuklu, Kuşbaşılı, Pastırmalı ve Karışık.




Special olarak;

Nelipide yuvarlak kıymalı, Nelipide Special, Nelipide Gold, Nelipide Her Türlü ve Nelipide Love.



Yaklaşan 14 Şubat nedeni ile sevgilinize süpriz yapıp Nelipide Love yani Nelipide'nin kalp şeklinde ki pidesini deneyebilirsiniz :)


Ve Ufuk Gazozları. Pide'nin yanında mutlaka denemelisiniz. Ufuk Gazozları'da Ordu dan geliyor.


Ekstradan tatmanız gereken bir lezzet de karışık peynir eritmesi. 3 farklı peynirin eritilmesi ile hazırlanan bu lezzette kesinlikle mükemmeldi.


Ve bir diğer tatmanız gereken lezzet ise Mısır ekmeği ile servis edilen Yöresel Tabağı. Neler mi var bu tabakta neler yok ki :)



Ve bu güzel ziyafeti Türk Kahvesi ve muhabbet ile sonlandırdık. Türk Kahvesinin sunumu da çok güzeldi. Sunum ve lezzetin dışında da kesinlikle servis ve personelin misafirperverliği ve güler yüzlülüğü de taktire şayandı. Sohbet esnasında Nelipide ve Tamer beyi yakından tanıma fırsatım oldu ve sizlere de bilgilerimi aktarmak isterim.



Tamer  bey babasının 1981 yılında kurduğu Aktaşlar Restoran bünyesinde markalaştırdığı Neli Pide Gurme'nin ilk şubesini  Bağdat Caddesinde ve bir diğerini de Ataşehir de açmış. Genel Merkezleri de Ordu da. Hedefleri Neli Pide Gurme olarak İstanbul da 50 şubeye ulaşmak ve Ankara, İzmir gibi şehirlerde de şubeler açmak. Tamer bey 2015 yılında Neli Pide markalarını Türkiye'de ve Yurt dışında sıkça duyurmak ve yeni şubeler açmak istiyor.

Neli Pideyi özel kılan en önemli özellikler ise tüm malzemelerin Ordudaki ön hazırlık fabrikalarında işini severek yapan ve işinde uzman bir ekip tarafından hazırlanarak şubelere getirilmesi. Yani tüm bu lezzetlerde kullanılan ham madde Ordu dan gelmektedir. Bu detay Neli Pide 'nin daha natürel ve lezzet yüklü bir şekilde bizlere yani Neli Pide 'nin misafirlerine sunulmasını sağlıyor ve farklarını hissettiriyor.

Aşağıda ki fotoğrafta Tamer Bey Personeli ile birlikte. Kendilerine buradan tekrar teşekkür eder Sevgilerimi sunarım.



Ve bizden bir kare Sevgili Oya Emerk 'e tekrar bu güzel gün için teşekkür ederim. Dostlarla çok keyifli bir gündü. Tekrar görüşmek dileğiyle...



Neli Pide Bağdat Caddesi: Göztepe Mah. Bağdat Cad. No:199/B Kadıköy - İSTANBUL 
Tel: 0 216 356 52 52

Neli Pide Ataşehir: Bulvar 216 AVM 4.Kat Ataşehir - İSTANBUL 
Tel: 0216 360 52 52

Sosyal Medyada #Nelipide



You Might Also Like

3 yorum

  1. adını ilk duyduğumda garip gelmişti :)Bir soru mudur ,bir cvp mıdır anlamamıştım.Demekki herşey varmış,güzel bir etkinlik olmuş.
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değişik ve dikkat çekici bir adı var lezzetler gerçekten mükemmel tavsiye ederim sevgiler :)

      Sil
    2. Evet değişik ve dikkat çekici bir adı var lezzetler gerçekten mükemmel tavsiye ederim sevgiler :)

      Sil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images