Bir Fransız Tatlısı Crèmè Brûlée

16:44



Eşimin en sevdiği tatlıdır kendileri aslında  Crèmè Brûlée ile eski patronu Tülay hanım vasıtasıyla tanışmış ve o gün bugündür ne zaman tatlı yesek hep  Crèmè Brûlée ister ve yer ama her defasında ah Tülay hanım bigün  Crèmè Brûlée yapmıştı ki cümlesi uzar gider.... Bende o yüzden artık bu adamın bu Tülay Hanım Crèmè Brûlée takıntısını yenmek adına kolları sıvadım ve sevgili eşimi Zehra Hanımın Brûlée' si ile tanıştırdım pek bi mutluluk duydular tanıştıklarına :)  Tülay hanımı çok severim ve hala kendisi ile görüşür ara sıra yanına uğrarız kendisi çok nazik ve asil bir hanımdır aynı zaman eşide öyle dünya tatlısı insanlardır... Kendisinin iki kızı var biri özel sektörde yöneticilik yapmakta kendiside bir o  kadar tatlı ve naziktir. Gel gelelim diğer kızına çok uzun anlatmaya gerek yok kısacası beş parmağın beşi bir olmaz durumu....Tülay hanımın eşimin ex patronu olmasının sebebi bu küçük patrondan geçmektedir gerçi her defasında Tülay hanım eşimi geri istemektedir ama küçük patron ile çalışmak atomu parçalayabilmekten daha çok kafa ister :) Neyse lafı uzatmayalım bence Crèmè Brûlée tarifine geçelim bir an önce ki ağzımız tatlansın :)


Tarif benim değil  http://mutfaksirlari.com/creme-brulee.html dan okuyup yapmaya çalıştım ve başarılı oldum sanırım :) Bence Mutfak Sırları'nın diğer tariflerinede bi göz atın derim gayet anlaşılır ve netler :)

Malzemeler:
  • 1 lt. çiğ krema yada (4 kutu 250 ml.)
  • 1 paket vanilya
  • 8 yumurta (sadece sarıları)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
Üzeri için:
  • her kap için 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  1. Krema ve vanilyayı tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın.
  2. Başka bir kaba yumurta sarılarının tamamını çırpın, beyaz ve emer şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Isıttığınız kremaya hazırladığınız yumurta ve şeker karışımını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın.
  4. Hazırladığınız karışımı bir kaç parçaya bölerek seramik kaplara ayırın.
  5. Fırınınız 180 derece ayarlayın ve ısıtın.
  6. Seramik kapları su dolu  fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50-55 dk. pişirin.
  7. Soğumaya bırakın yada
  8. buzdolabında servis zamanı gelene kadar bekletin.
  9. Servis yapacağınız zaman üzerine esmer şeker serperek fırının ızgarasını açın ve esmer şeker iyice koyulaşana kadar bekletin. Ilık yada soğuk servis yapın.

NOT: Ben Eminönünden aldığım alimünyum Crèmè Brûlée kaplarından alıp ters çevirerek servis yaptım ve üzerini karamelize ederken pürmüz varsa eğer kullanabilirsiniz. Hepinize Sevgiler ve Mutfak Sırlarına bu güzel lezzetli tarifi için teşekkürler :)


You Might Also Like

1 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images